Wszystkie słodkie propozycje 

 

TORTY 

Są  takie chwile w życiu, w których tort staje się nieodłącznym elementem święta czy imprezy rodzinnej.  Smaczny i piękny może stać się jednak prawdziwym symbolem takiego wydarzenia, jego ważną częścią. W swoich poszukiwaniach tworzyłam już torty:

  • urodzinowe,
  • komunijne,
  • weselne,
  • na chrzciny,
  • inne ważne uroczystości.

O następujących smakach:

  • śmietanka z truskawką,
  • śmietanka z brzoskwinią,
  • śmietanka z wiśnią,
  • czekoladowy,
  • czekoladowy ze śmietanką,
  • czekoladowy z truskawką,
  • czekoladowy z wiśnią,
  • chałwowy,
  • chałwowy z wiśnią,
  • Oreo,
  • Lion,
  • białe Michałki,
  • Kinder Bueno.

 

 

MUFFINKI 

Muffinki w ostatnim czasie weszły na salony dosłownie i w przenośni.  Stanowią doskonały dodatek na wszystkie imprezy rodzinne, są rozchwytywane nie tylko przez dorosłych, ale także i dzieci. W czym tkwi sukces? Muffinki tworzę z naturalnych składników bez używania gotowych mieszanek piekarniczych. Możliwość konfiguracji wielu ciekawych zestawień smakowych oraz właściwie nieograniczonych możliwości dekoracji sprawiają, że strasznie lubię z nimi eksperymentować  Do tego wszystkiego… muffinki wyglądają. Świetnie ozdabiają stoły i urozmaicają patery z ciastami.

Wykonywałam już muffinki:

  • czekoladowe z kawałkami czekolady i chrupiacymi batonikami,
  • cytrynowo – jogurtowe (bardzo delikatne w smaku),
  • marchewkowe z dodatkiem jabłka i przypraw korzennych
  • klasyczne waniliowe.

 

TARTY 

Tarta, nowa królowa deserów. Mnogość smaków i kombinacji sprawia, że ten stosunkowo prosty deser jest w stanie zaspokoić każdą słodką zachciankę. Każda tarta może być nowym smakowym poszukiwaniem. Jest jednak kilka smaków, które wyjątkowo często wracają na mój stół:

  • tarta ze śmietanką i jabłkami pod cynamonem,
  • tarta ze śmietanką i brzoskwiniami,
  • tarta z czekoladą i bananami.

BABECZKI

Babeczki na kruchym cieście to już klasyka na polskich stołach. Podobnie jak w przypadku wszystkich tart i tutaj można szaleć z różnymi smakami:

  • babeczki ze śmietanką i mascarpone,
  • babeczki ze śmietanką o smaku owocowym,
  • babeczki z masą budyniową,
  • babeczki z dżemem.

Babeczki mogą być dekorowane:

  • świeżymi owocami,
  • różnego rodzaju posypkami,
  • kokosem, orzechami,
  • galaretkami.